Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100 jaar WK in foto’s

Met de organisatie van het WK in Vlaanderen is het WK wielrennen ook toe aan zijn 100e verjaardag. Terugblikken op een eeuw wereldkampioenschappen, wereldkampioenen én regenboogtruien kan tijdens een unieke foto-expo die loopt van 9 september t.e.m. 9 oktober in het Cera-gebouw te Leuven.

De organisatie van de 2021 UCI Road World Championships en de UCI gaven de opdracht aan de Leuvense wielerfotograaf Kristof Ramon om in het werk van enkele van zijn hedendaagse collega’s te duiken en om uit de eigen en tal van andere archieven de meest sprekende foto’s van wereldkampioenen in de regenboogtrui op te diepen. Dat resulteert in een unieke fototentoonstelling die een eeuw wereldkampioenen laat zien door de lens van de wielerfotograaf. Via de foto’s kijk je de wielerhelden van vroeger en nu recht in de ogen en voel je de inspanning en de vreugde, maar ook de pijn of de teleurstelling.

De fototentoonstelling in het Cera-gebouw in de Leuvense Muntstraat is op weekdagen (9 september t.e.m. 9 oktober 2021) open van 10u tot 17u, met avondopeningen op vrijdag 10, 17 & 24 september (17u-21u). Ook op zaterdagen 11 & 18 september en 2 & 9 oktober is de expo geopend voor het publiek van 10u tot 17u.

Alle info op www.flanders2021.com/expo.