Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100 weetjes over de Ronde gebundeld

Wie wil meepraten over de Ronde heeft binnenkort nieuw leesvoer om te verslinden. In 100 X De Ronde verzamelde Rik Vanwalleghem de honderd meest opmerkelijke, bizarre en leuke weetjes over deze topkoers.

Wielerjournalist Rik Vanwalleghem en een ploeg Ronde-getrouwen hebben de voorbije maanden gespit in de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Ze hebben de honderd meest opmerkelijke, bizarre en grappigste weetjes over Vlaanderens Mooiste naar boven gehaald. Het levert volgens de uitgever “een heerlijk boekje op dat leest als een verrassende vlucht door honderd jaar Ronde van Vlaanderen”.

Herinner je je nog de huilbui van Edwig Van Hooydonck, de val van Jesper Skibby op de Koppenberg of de duels tussen De Vlaeminck en Maertens? Ken je de zes dopinggevallen van de Ronde of weet je wat Tom Boonen met de bloemen van koningin Paola deed? In dit boek kom je er meer over te weten.

100 x De Ronde is een ‘hebbeding’ voor iedereen die iets heeft met de Ronde van Vlaanderen. 144 pagina’s lang, in een formaat van 20 op 16 cm en geïllustreerd met foto’s kost het boek 18,95 euro.

100 x De Ronde is een uitgave van het Centrum Ronde van Vlaanderen en Pinguin Productions. Het ligt in de boekhandel vanaf zaterdag 2 maart. Het is ook te koop in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en via de website ronde.be.