Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

16.000 flandriens op weg

16.000 flandriens zijn op pad voor hun Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen maar liefst 4.550 moedigen die vanuit Antwerpen van start gingen voor de volledige afstand van 229km.

De vroegste vogels gingen om 7u van start, zowel in Antwerpen voor de volledige afstand, als in Oudenaarde voor de 74km, 139km en 174km. De dappersten onder de wielertoeristen rijden vanuit Antwerpen door het Waasland richting de Vlaams Ardennen. 

De populairste afstand is dit jaar opnieuw de 139km met 5.270 renners, gevolgd door de volledige 229km met 4550 renners en de 174km met 4.030 deelnemers. De kortste afstand, de 74km, kan rekenen op 2.150 enthousiastelingen. Over alle afstanden heen nemen 1.100 vrouwen deel. In totaal verschenen deze ochtend maar liefst 63 verschillende nationaliteiten aan de start, waarvan 42% Belgen. Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk leveren na ons het meeste deelnemers aan. 
Enkele passages onderweg zijn exlusief voorbehouden voor fietsers met een startbewijs: o.a. de Waaslandtunnel, de Koppenberg en de Oude Kwaremont. De organisatie zet opnieuw vol in op veiligheid en comfort. Via tal van kanalen zijn de deelnemers gesensibiliseerd om de wegcode te respecteren (gebruik van fietspaden, geen rode lichten negeren,…), om elkaar en de andere weggebruikers te respecteren, maar ook aandacht te schenken aan het milieu en de omgeving. Er worden zaterdag meer dan 400 seingevers ingezet, waarvan 30 mobiele op het parcours en er staan ruim 150 waarschuwingsborden, 260 vuilbakken en 210 toiletten langs de weg.
De onevenaarbare sfeer van Ronde van Vlaanderen Cyclo kan ook opgesnoven worden voor wie niet ter plaatse is. Studio Brussel verzorgt vanop het Droesbekeplein in Oudenaarde een mobiele studio en zendt uit van 13u-18u. Stijn Van de Voorde waagt zich met een peloton luisteraars aan de korte tocht. Een DJ zal de flanken van de Oude Kwaremont doen daveren met opzwepende beats. Uiteraard zijn er ook de eigen kanalen waar iedereen alles op de voet kan volgen. Zo kan je terecht op de website, Facebook-, Instagram- en Twitter-pagina van We Ride Flanders. De individuele prestaties van deelnemers kan je via de ‘Giant My Page’-module controleren, inclusief videobeelden vanop acht hellingen.