Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

2de Mongolia Bike Challenge in augustus

Meerdaagse mtb-challenges winnen aan populariteit. Extreme uitdagingen door extreme gebergtes, woestijnen of landen. Cape Epic, Transalp, TransRockies, TransAtlas, de namen spreken voor zich. Sinds vorig jaar wordt ook Mongolië ontgonnen.


(foto mongolia bike challenge)


Met de 2de editie van de Mongolia Bike Challenge is er weer een plek op aarde die je in wedstrijdverband kunt verkennen. Gebergtes als de Alpen, de Rocky Mountains en de Atlas hebben al langer hun eigen fietswedstrijd, maar de eindeloze steppen en de Gobi-woestijn in Mongolië lenen zich ook perfect voor fietsend avonturiersplezier.

De Italiaanse organisator Willy Mulonia reed zelf als biker overal ter wereld wedstrijden en ontdekte dat in Mongolië het beste van verschillende werelden samenkomt. Woestijn en steppe met zandstormen, maar ook groener dan groene alpenweides, glooiende valleien, en hooggebergte met sneeuwval.

Vijf jaar duurden de voorbereidingen voordat vorig jaar 93 deelnemers de start namen voor 1.200 km fietsen verdeeld over 10 etappes. Onderweg moesten er 14.000 hoogtemeters overbrugd worden, maar vooral ook extreme weersomstandigheden getrotseerd. Eén etappe werd afgelast wegens een storm met orkaankracht, eentje ging niet door wegens hevige sneeuwval.

En als dat nog niet Spartaans genoeg is: de renners moeten zelf hun tent opzetten en afbreken en douchen gebeurt met koud water. 67 deelnemers haalden de eindstreep.

Waarom er dan toch waaghalzen zijn die hieraan beginnen? Bekijk het sfeerfilmpje en wie weet word je dan ook net zo enthousiast als Cycling.be en Cyclo Sprint zelf en wil je ook naar Ulan Bator, waar op 30 juli de deelnemers verwacht worden. Inschrijven kan nog tot en met 30 juni. Wie weet zien we je daar dan!

De Mongolia Bike Challenge wordt verreden van 2-11 augustus, met 9 etappes variërend van 85 km tot 132 km plus één rustdag.