Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

3.000 volgelingen voor Phil in Aywaille

Net als vorig jaar trok La Philippe Gilbert weer een pak wielerliefhebbers naar Aywaille. In het totaal waren er zelfs 3.000 aanwezig, waarvan er 150 samen met de wereldkampioen vertrokken.

De eerste editie van La Philippe Gilbert zorgde vorig jaar voor een massale opkomst, maar dit jaar waren dat er zelfs 500 meer in vergelijking met 2012. De organisatie verwerkte zo’n 3.000 inschrijvingen. Zij konden kiezen tussen 3 afstanden: 162 km, 138 km en 81 km.

Om 8u vertrok de eerste groep met de wereldkampioen voor hun tocht. Zo’n 150 vroege vogels reden mee in het spoor van Philippe, die ook zijn BMC-ploegmaats Greg Van Avermaet en Klaas Lodewyck aan zijn zij had. Onder hen ook de diabetes-patiënten die straks deelnemen aan de Passo dello Stelvio, waarvan Phil peter is. Voor de wereldkampioen was het een hartelijke ontmoeting. Deze deelnemers werden begeleid door Energy Lab en kozen voor verschillende afstanden.

La Redoute was door de organisatoren in het begon van het parcours gelegd en bleek de ideale ‘opwarmer’. Wie geen goede benen had, ondervond dat meteen. Toch konden de deelnemers best nog wat energie sparen voor de finale, want met de opeenvolging van Côte de Chambralles en de Côte de Niaster werd daar voor de schifting gezorgd.

Achteraf was iedereen tevreden. Dat kwam niet alleen door het aangename parcours, maar ook door het uitstekende fietsweer. Superveel zon was er niet, maar het bleef ook droog. Bij aankomst was er ook tijd om een praatje te slaan met Phil of een handtekening van de wereldkampioen te bemachtigen.