Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

3 weekends in het wiel van de profs

Het zijn tegenwoordig wielerhoogdagen… en niet alleen voor de beroepsrenners. Op zaterdag 18 september start ook een triptiek van cyclo’s, met de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix en Lombardije volgen dan na het weekend met het WK op de weg. Wielertoeristen kunnen zich dus drie weekends even prof wanen op de parcoursen van deze drie wedstrijden.

We Ride Flanders

In Oudenaarde (of Antwerpen voor de volle afstand) kunnen wielertoeristen op zaterdag 18 september aan de start staan voor een eenmalige zomereditie van Vlaanderens Mooiste. Wielertoeristen hebben er de keuze uit de 72, 136, 177 en 217 km. Er kan nog online ingeschreven worden tot en met vrijdag 17 september.
Inschrijven en info op www.werideflanders.com

foto: ASO

Paris-Roubaix Challenge

Op zaterdag 2 oktober kan men kasseien tellen tijdens de Paris-Roubaix Challenge. De wielertoeristenversie van de Helleklassieker vindt net als de RVV uitzonderlijk plaats in de nazomer van 2021. Er zijn drie mogelijke afstanden: 70, 107 en 145 km. Deelname vereist een geldig vaccinpaspoort. Voor deze editie van Parijs-Roubaix moesten ook de profrenners hun planning aanpassen; zij rijden Parijs-Roubaix de dag na de cyclo.
Inschrijven en info op www.parisroubaixchallenge.com

foto Dario Belingheri/BettiniPhoto

Gran Fondo Il Lombardia

Sluitstuk van de cyclotriptiek is de Ronde van Lombardije. De beroepsrenners rijden de koers van de vallende bladeren traditioneel op zaterdag, op zondag 10 oktober vindt dan het event voor wielertoeristen plaats. Op het programma staat een tocht van 109 km en 1.700 hoogtemeters, inclusief de Muro di Sormano en de klim naar de Madonna del Ghisallo.
Inschrijven en info op gfilombardia.it