Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

3T-tijdritsturen op Cervélo’s teruggeroepen

3T roept op vrijwillige basis alle Aura Pro Cervélo Custom Edition tijdritsturen terug. Vier langere bouten zouden het veiligheidsprobleem moeten oplossen.

Eigenaars van een Cervélo P3 met Shimano Ultegra of P5 met Sram Red (enkel deze twee modellen) kunnen terecht op www.3tcycling.com/3tauraprorecall voor de gratis veiligheidsupgrade. Ze krijgen dan een kit opgestuurd met de upgrade. Vier langere bouten bevestigen de armen van het stuur steviger aan het basisstuur.

De 3T Aura Pro Cervélo Custom Edition zat standaard op die twee modellen Cervélo’s uit 2013 die verkocht werden tussen september 2012 en januari 2013. Deze custom versie van het tijdritstuur heeft bredere armsteunen dan de standaard 3T Aura Pro en is te herkennen aan de glanzend zwarte afwerking met een wit logo van 3T op de bovenkant van het basisstuur. Sturen met groene stickers op de klemmen of met zwarte bouten aan de onderkant van de desbetreffende klemmen zijn al uitgerust met de nieuwe, langere bouten.

“We excuseren ons oprecht bij de eigenaars van deze mooie fietsen dat we dit probleem met onze sturen hebben”, zegt een woordvoerder van 3T. “Maar we moeten de veiligheid van de fietsers op de eerste plaats zetten. De nieuwe bouten installeren is eenvoudig voor iedereen met wat technische bagage, maar laat je adviseren als je niet zeker bent. Indien mogelijk, gebruik een momentsleutel om de bouten vast te zetten op de juiste spanning.”