Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

8ste editie van Velofollies was een topper

Met 33.114 bezoekers, een globale stijging van 4,65% t.o.v. 2013, werd opnieuw een recordeditie van Velofollies neergezet. Zowel het aanbod van de exposanten als de randanimatie bleken een succes.

De beurs nam op vrijdag alvast een vliegende start met een stijging van 12 % (!) van het bezoekersaantal tot 10.054 bezoekers. Op zaterdag en zondag werden respectievelijk 11.213 en 11.847 bezoekers genoteerd, telkens goed voor ruim anderhalf procent meer dan de voorbije editie.

Opmerkelijk was naast de aanwezigheid van tal van fietsliefhebbers ook de groeiende vertegenwoordiging van dealers als bezoekersdoelgroep, vooral dan op vrijdag en zondag. Opvallend was ook de grote aanwezigheid van Nederlandse en Franse fietsliefhebbers.

Naast de traditionele belangstelling voor de racefiets en MTB mochten ook de stadsfiets, retrobike, plooifiets en vooral de elektrische fiets op veel aandacht rekenen. De talrijke primeurs en de mogelijkheid om de e-bikes op het e-parcours grondig uit te proberen vielen in goede aarde.

NYS POPULAIR

Velofollies is ondertussen uitgegroeid tot een beurs waar de bezoekers het totaalaanbod binnen de fietsbranche rustig en nauwgezet kunnen bekijken en uittesten alvorens hun keuze of bestelling bij de lokale fietsenmaker te plaatsen.

Naast het aanbod van de meer dan 280 exposanten is het andere handelsmerk van Velofollies, de uitgebreide randanimatie, ook dit jaar weer een voltreffer gebleken.

Getuige hiervan de overweldigende aanwezigheid en het enthousiasme van de fans van Sven Nys, die klaarblijkelijk hierdoor gemotiveerd was om een extra tandje bij te steken tijdens beide veldritten het afgelopen weekend.

Ook de voorstelling van het Vastgoedservice-Golden Palace Team was een grote publiekstrekker. Zaterdag werden vooral de voorstelling van het Team 3M, de babbel met Johan Museeuw over zijn nieuwe boek en de live uitzending van MNM, met de actie ‘de mooiste fietsbenen van Vlaanderen’, enorm gesmaakt.

Op de laatste dag van de beurs waren Sep Vanmarcke en Frederik Van Lierde dan weer de publiekslievelingen.

EDITIE 2015 VERZEKERD

Organisator Pieter Desmet: “Het is geweldig te zien dat we de afgelopen 3 dagen samen met onze standhouders de fietssector weerom een boost hebben kunnen geven en in een mooi daglicht hebben kunnen stellen.
Het aantal spontane inschrijvingen van de exposanten voor de editie 2015 (ruim de helft van de exposanten heeft nu reeds zijn standplaats voor volgend jaar bevestigd) is de mooiste appreciatie voor de inspanningen die wij als organisatoren een jaar lang leverden om alles tot in de kleinste details te verzorgen.”

Afspraak dus van 16 t.e.m. 18 januari 2015 voor de eerstkomende uitgave van Velofollies.