Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kluisberg en Hotond kruiden Dwars door Vlaanderen

Vorig jaar vond er geen Dwars door Vlaanderen plaats vanwege het toen relatief nieuwe coronavirus. Na dat sabbatjaar heeft de organisatie besloten de Kluisberg en de Hotond in het parcours van de 75e editie op te nemen.

De Kluisberg vervangt de Nieuwe Kwaremont als eerste helling in Dwars door Vlaanderen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8% en uitschieters tot 16% krijgen de renners meteen een stevige helling voor de kiezen. Een goede 35 kilometer later rijdt het peloton er andermaal over. Voor de Hotond is een plaatsje weggelegd in de finale. Het wordt helling nummer negen uit het totaalpakket van dertien. Al lijkt de koers hier geen beslissende wending te gaan nemen.

Een stukje BK

Dwars door Vlaanderen gaat opnieuw van start in Roeselare en eindigt in Waregem. Dit jaar vindt de start – om de coronamaatregelen te respecteren – niet plaats op de Grote Markt in Roeselare, wel aan het Schiervelde sportcentrum. Naast de twee nieuwe hellingen zijn ook de slotkilometers licht hertekend. Interessant voor de Belgische deelnemers, want de laatste vijf kilometer zijn ook de laatste vijf kilometer van het BK, dat later op het jaar in Waregem georganiseerd wordt.

Wie volgt Mathieu van der Poel op?