Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Actiecamera’s geven uniek beeld op Roubaix-hectiek

Naar goede gewoonte monteerde Velon opnieuw een aantal actiecamera’s op de fietsen, maar dat leverde deze keer wel erg spectaculaire beelden op van Paris-Roubaix. Zo zien we van onder het zadel van Lawrence Naesen hoeveel geluk Wout van Aert had bij de val aan de wegversmalling.

Negentien jaar heeft het geduurd na de laatste echt natte Parijs-Roubaix, maar deze editie toonde aan hoe zwaar de regen dit sowieso al lastige parcours maakt. Wie op het verkeerde moment aan de remmen kwam, sloeg tegen het asfalt (of de kasseien). De remblokjes versleten sneller dan ooit door de combinatie van water en modder die zich vermengden tot een perfect schuurmiddel. Dat kon Christophe Laporte aan den lijve ondervinden, want we zagen de Cofidis-renners uitklikken en met zijn voet over zijn achterband slepen om te kunnen afremmen. Niet meteen de meest hoopgevende actie als je nog zo’n honderd kilometer voor de boeg hebt. Ook Florian Sénéchal kloeg over niet werkende remmen. Valpartijen zijn nooit leuk om te zien, maar de vele crashes in het filmpje van Velon tonen wel aan hoe hectisch het eraan toeging in deze onvergetelijke editie van Paris-Roubaix.

Bekijk de samenvatting van de koers hier:

Het vrouwenpeloton kreeg dit jaar eindelijk hun welverdiende eigen editie van Paris-Roubaix. Het spektakel en de gretigheid toonden aan dat het alleen maar terecht is dat ze ook mogen proeven van de Noord-Franse kasseien. De omstandigheden waren nochtans niet mals. Door de regen die de dagen ervoor was gevallen, lagen de stenen er ook zaterdag spekglad bij. Dat leverde voor Annemiek van Vleuten een bekkenbreuk op en de elleboog van Ellen van Dijk zag er bij de finish allesbehalve gezond uit. Lizzie Deignan, de wereldkampioene van 2015, trok al vroeg ten aanval nadat ze onverwacht een gaatje sloeg op het peloton, en ze danste, dokkerde en gleed over de kasseien richting de winst.

Bekijk de hoogtepunten van Paris-Roubaix Femmes hier:

En bekijk hier de beelden van de actiecamera’s op de fietsen: