Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

AG2R stapt over van Factor naar Eddy Merckx

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar nu kunnen AG2R La Mondiale en Eddy Merckx het officieel bevestigen: Oliver Naesen, Romain Bardet en hun teamgenoten zullen na twee jaar Factor Bikes op Eddy Merckx-racefietsen rijden.

Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory, het moederbedrijf van Eddy Merckx: “Eddy Merckx is de racefietspartner van AG2R La Mondiale voor de komende twee jaar met een optie voor een verlenging van twee jaar. Dit is echt geweldig nieuws voor ons fietsmerk. De timing kon ook niet beter zijn. Volgend jaar start de Tour de France in Brussel, met als centrale gast Eddy Merckx himself. 50 jaar nadat Eddy streed voor zijn eerste Touroverwinning, kan Romain Bardet dat ook doen, op een Eddy Merckx. Het is een droom die werkelijkheid wordt.”

“Onze R&D-afdeling, in combinatie met 40 jaar Merckx-engineeringervaring, ontwikkelde een splinternieuw flagshipmodel: de 525. De renners van AG2R La Mondiale zullen als eersten kunnen racen met dit topmodel uit onze collectie. Vanaf de start van de Tour in Brussel bieden we de 525 dan te koop aan voor de eindconsument. De match met AG2R La Mondiale is schitterend,” vervolgt Aerts.

“De ploeg geeft ons de kans om aan iedereen te tonen dat de Merckx-fietsen opnieuw van wereldniveau zijn, zonder dat we onze eigen identiteit hoeven aan te passen. Daar is het minimalistisch lifestyle design van de AG2R La Mondiale-teambike nu al een perfect voorbeeld van.”

Vincent Lavenu, General Manager van het AG2R La Mondiale-team: “We zijn trots om de komende twee seizoenen samen te werken met Eddy Merckx-fietsen. Tijdens onze onderhandelingen apprecieerde ik het professionalisme en de ingesteldheid van het volledige Merckx-management. Ze zijn ontzettend toegewijd om onze ploeg te voorzien van materiaal dat kan presteren op het hoogste niveau. Onze beide bedrijven zijn gedreven door dezelfde waarden en dezelfde drang naar prestaties. We zijn vol vertrouwen dat we een vruchtbare en sterke samenwerking tegemoet gaan. We zullen dan ook gebruik kunnen maken van erg high-end materiaal. Dat was uiteraard exact waar we naar op zoek waren, zodat we op het hoogste niveau kunnen presteren,” vertelt Lavenu.

“Persoonlijk ben ik eigenlijk heel blij om de naam Eddy Merckx, een van mijn jeugdidolen, te zien verschijnen op onze truitjes en teamfietsen.”

Eddy Merckx, wielerlegende: “Ik ben trots dat een WorldTour-ploeg volgend seizoen, net op de 50e verjaardag van mijn eerste Touroverwinning, de Tour de France zal betwisten op een Eddy Merckx.”