Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ajax-voetballer sneller dan Jumbo-Visma-ploeg op Zwift

Jumbo-Visma had de voetballers van Ajax uitgenodigd voor een ritje op Zwift. De profrenners zullen het nog een tijdje mogen horen, want ze werden allemaal geklopt door een middenvelder. Al merkten we ook iets op aan de wattages en hartslagen van de renners...

Pascal Eenkhoorn, Steven Kruijswijk en Robert Gesink waren de bekendste renners van Jumbo-Visma die de ‘strijd’ aangingen met Ajax-spelers zoals het verdedigersduo Daley Blind en Joël Veltman, middenvelder Donny van de Beek en spits Klaas-Jan Huntelaar, maar het was Carel Eiting, een middenvelder van Ajax, die zaterdag verrassend de eRace op Zwift heeft gewonnen. 

Het idee van de Zwiftrace kwam van Ajax-coach Erik ten Hag. Hij wilde zijn spelers laten kennismaken met het virtueel koersen. Ajax bezorgde zijn spelers enkele weken geleden al een Wattbike, waarmee ze thuis aan hun conditie kunnen werken. 

Blijkbaar was het de bedoeling om na een sprintje telkens terug samen te komen, maar dat lukte niet perfect. Daardoor bleef Eiting aan de eindmeet uit de greep van de Jumbo-Visma-profs. Bekijk je het Strava-bestand van Gesink, dan valt op dat Eenkhoorn en Gesink, tweede en derde in de eindstand na twaalf rondjes van de Bell Lap (1,9 km) in het Crit City-parcours van Zwift, een gemiddelde hartslag haalden van respectievelijk 117 en 114 slagen per minuut. In gemiddelde wattages uitgedrukt, wordt dat 188 en 186 W – nu niet meteen indrukwekkende waardes voor een profrenner. Het lijkt er dus eerder op dat Gesink en Eenkhoorn niet op hun echte waarde geklopt werden. 

Deze vervelende coronaperiode is trouwens het perfecte moment om virtueel samen te rijden met je favoriete coureurs, want er zijn allerhande Zwift-events waaraan ze deelnemen. Wil jij je ook eens meten met zo’n prof, hou dan goed de evenementenlijst op de Zwift Companion-app in de gaten!