Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Alexandre Vinokourov als filmheld?

Een Nederlands bedrijf maakt een film over het leven van oud-wielrenner Alexandre Vinokourov. De Olympische kampioen is naast zijn triomfen ook gekend voor zijn dopinggebruik en het omkoopschandaal van Luik-Bastenaken-Luik.

Volgens de Kazakse website Tengri News zal de Nederlander Peter Berman de film regisseren. Het verhaal begint bij de geboorte van Alexandre waar de vroedvrouw hem al een grote toekomst voorspelt.

De film volgt Vinkourovs jonge carriere als lid van het USSR team en zal ook zijn dopinggebruik in de Tour de France van 2007 niet ontwijken. Zijn positieve dopingtest wordt in de film wel toegeschreven aan pijnstillers die de dokters hem hadden voorschreven na zijn valpartij tijdens diezelfde Tour.

Ook het vermeende omkoopschandaal van Luik-Bastenaken-Luik staat in het script. Tijdens de editie van 2010 bood Vinokourov, volgens een Zwitsers magazine, 150.000 euro aan Alexandre Kolobnev als hij hem zou laten winnen.

Tengri News zegt dat het Nederlandse bedrijf momenteel onderhandelt met het Kazakse Ministerie van Cultuur en Informatie, maar de steun van Europa zal nodig zijn om het project tot een goed einde te brengen. Regisseur Berman hoopt eind dit jaar de film af te werken.

Gerelateerde artikels