Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Allegaert het snelst van Londen naar Istanbul

Kristof Allegaert heeft de wereld nog eens getoond waartoe een echte flandrien in staat is. Hij schreef de 3400 kilometer lange Transcontinental Race van Londen naar Istanbul op zijn naam.

Allegaert klopte 88 tegenstanders in de slopende race tussen Londen en Istanbul. Daarbij kon hij geen beroep doen op een volgwagen of een mecanicien. De deelnemers aan de Transcontinental Race moeten zelf hun route zoeken en zelf instaan voor hun bevoorrading. Allegaert vertrok op vrijdag 8 augustus en kwam zondagochtend 17 augustus als eerste aan. Daarmee deed hij zijn kunstje van vorig jaar over. En hij had nog meer dan voldoende overschot, want toen hij over de finish kwam, zat zijn eerste achtervolger nog in Griekenland.

Aan die heroïsche tocht over besneeuwde bergpassen en hete vlaktes ging wel een minutieuze voorbereiding vooraf. Hij stippelde zijn perfecte parcours gedurende een jaar uit, zodat hij wist waar hij kilometers kon winnen en waar hij zich kon bevoorraden in een café of winkel.
Er waren maar twee verplichte controlepunten waarmee hij rekening moest houden.

Veel slaap had hij niet nodig, want dat beperkte hij tot drie uur per nacht. Blijkbaar vond hij het gemakkelijker om zo snel mogelijk opnieuw te vertrekken dan om zich na een lange nachtrust opnieuw in gang te duwen.

Allegaert is leraar aan het PTI Kortrijk en werd gesponsord door Jaegher. Hij reed met het Interceptor-model van het Belgische merk, uitgerust met Campagnolo.