Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Analyse: Het voorjaar van Wout

Wout van Aert breidt een vervolg aan zijn superjaar 2020. Het is dan wel een voorjaar zonder Monument, maar dat doet weinig af van zijn prestaties. Onze landgenoot won met Gent-Wevelgem en de Amstel twee klassiekers én er was ook nog die loodzware Tirreno-Adriatico.

Starten in Italië

Het voorjaar van Wout van Aert telde 14 koersen waarin hij nooit buiten de top 13 eindigde. Van Aert begon zijn seizoen in Italië met de Strade Bianche. Na de meesterlijke overwinning van Van der Poel nam hij genoegen met de vierde plaats, wat eigenlijk meer dan oké is aangezien hij net terug was van hoogtestage. Hij vervolgde het voorjaar in de Tirreno-Adriatico. De eerste rit was het meteen raak in de sprint. Afsluiten deed hij in de zevende etappe zoals hij aan de ronde begonnen was, met een overwinning, maar dan in de tijdrit. In Milaan-San Remo verraste Jasper Stuyven vriend en vijand, maar was Wout voor velen de sterkste man in koers. De sprint in de achtergrond won hij en eindigde zo op de derde plaats; wederom een podium.

Op Vlaamse bodem

In de E3 Harelbeke was het vet van de soep en eindigde Wout dertiende. Op revanche moest hij niet lang wachten: in Gent-Wevelgem schoot de Lillenaar weer raak. Tijdens de Ronde van Vlaanderen lieten de benen het weer even afweten in de finale waardoor een zesde plaats het hoogst haalbare was. De laatste twee wedstrijden (Brabantse Pijl en Amstel Gold Race) waren telkens een tweestrijd met Tom Pidcock. De eerste verloor hij, de laatste won hij – heel nipt.

Wat brengt de toekomst?

Bij Jumbo-Visma laten ze er in ieder geval geen gras over groeien. Ze zaten namelijk al samen met Wout ter reflectie op zijn voorjaar. Er werden enkele pijnpunten vastgesteld, maar de sterke lijn moet zeker doorgetrokken worden naar de zomermaanden. Wat weten we al van Wouts programma? Onze landgenoot start eind mei in het Critérium du Dauphiné, ter voorbereiding op de Tour de France. Begin september staat hij op de deelnemerslijst van de Ronde van Groot-Britannië.