Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ardense reuzen temmen in een ideaal fietsweertje

Zo'n 2300 liefhebbers van het klimwerk in de Ardennen vonden het niet zo erg dat zomerzon zich vandaag koest hield. Zij moesten vandaag immers veel hoogtemeters afleggen tijdens de Géants Des Ardennes, een onderdeel van de Proximus Cycling Challenge.

Beter fietsweer dan vandaag was bijna niet mogelijk. Ten eerste moesten de deelnemers van de Géants Des Ardennes nauwelijks wind trotseren. Bovendien was het zonnig, maar niet zo hels warm als de afgelopen maanden.

Ideale omstandigheden dus voor de liefhebbers van de Ardennenklassiekers. Bijna de helft van hen koos ervoor om de langste (153 km) van de drie afstanden af te leggen. Deze was goed voor maar liefst 2151 hoogtemeters. De afstanden, 80 km en 112 km, waren iets minder druk bezet, maar toch nog steeds pittig (respectievelijk 1160 en 1691 hoogtemeters).

Dit onderdeel van de Proximus Cycling Challenge heet natuurlijk niet voor niets ‘Géants Des Ardennes’. De tocht startte namelijk meteen met een van de Ardense reuzen: de Chambralles, goed voor iets meer dan anderhalve kilometer aan gemiddeld 9,5 %. De deelnemers aan de 153 km waanden zich even in de Alpen toen ze de Côte de Xhierfomont opreden. Vier haarspeldbochten kort achter elkaar, zoals we ze in de Ronde van Frankrijk ook weleens zien.

Kortom, het was een ideale dag voor ‘giant killers’ om zich uit te leven.