Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Asgreen: “Ik word nooit echt nerveus”

Deceuninck – Quick-Step geeft ook na de Ronde van Vlaanderen een exclusieve kijk achter de schermen. Van de volgwagen tot de verzorgers aan de finish in Oudenaarde, iedereen komt aan bod in het filmpje. Maar vooral Kasper Asgreen verhaalt ons door zijn fabelachtige overwinning.

Advies van Rolf Sørensen

Asgreen is slechts de tweede Deen die de Ronde op zijn naam mocht schrijven. Voor hem deed Rolf Sørensen het in 1997. Kasper kreeg zelfs een telefoontje van zijn voorganger in het begin van vorige week. “Hij gaf enkele adviezen en geloofde er volledig in dat ik zondag kon winnen. Dat gaf me natuurlijk een enorme vertrouwensboost”, vertelt een gelukkige Asgreen.

“Dit was mijn doel in het voorjaar”

Een schouderklopje van de regenboogtrui

Ook de wereldkampioen Julian Alaphilippe had enkele mooie woorden over voor de kersverse winnaar van de 105e Ronde van Vlaanderen. “Wat heb jij een sterk karakter. Ik zag de sprint. Wauw, echt knap! Ik was al zo blij toen je won in de E3 Harelbeke, we werkten hard vandaag en het was des te mooier toen ik hoorde dat je gewonnen had.” De knuffels kreeg de Deen er gratis bij van Julian.

Bekijk hier het volledige fragment: