Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bardet to the rescue

Luik-Bastenaken-Luik kende naast de sportieve topprestatie van Evenepoel ook een heel sportieve actie in de achtergrond. Bij de massale valpartij zag Romain Bardet de wereldkampioen in de berm liggen en schoot hij die meteen ter hulp. Gelukkig maar, zo blijkt uit het medische bulletin achteraf: Alaphilippe kreeg een klaplong en brak twee ribben en zijn schouderblad na een botsing met een boomstronk.

Het peloton werd tijdens Luik-Bastenaken-Luik op 62 km voor het einde opgeschrikt door een grote valpartij. Eén renner verloor het evenwicht en vervolgens moest de rest noodgedwongen links en rechts de kant induiken. Een dertigtal renners kwam zo ten val, waaronder Bardet en Alaphilippe.

De wereldkampioen belandde in een gracht een drietal meter lager en raakte daarbij een boomstronk. Bardet, die ter hoogte van het wegdek belandde, liet meteen zijn fiets achter om zijn landgenoot bij te staan. De renner van Team DSM deed achteraf aangeslagen zijn verhaal aan de Franse pers.

“Ik was heel bang voor Julian. Ik viel vlak naast hem en toen ik rond mij keek, zag ik hem 3 meter lager liggen. Ik was geschokt want hij lag in een heel slechte houding. Hij riep ook dat hij niet meer kon bewegen… niemand schoot ter hulp en het leek een eeuwigheid te duren voor er hulp kwam. Volgwagens en hulp zat natuurlijk vast achter de valpartij. Dit soort situaties wil je niet meemaken op de fiets. Ik heb zelf de koers niet meer uitgereden want na die valpartij heeft een wedstrijd maar weinig betekenis meer voor mij. Ik fiets niet om links en rechts collega’s op de grond te zien liggen.”

Bij een update over de medische situatie van de wereldkampioen – en ploegmaat Ilan Wilder die zijn kaak brak – bedankte ook Quick-Step Alpha Vinyl nog Romain Bardet voor de goede zorgen voor zijn landgenoot.