Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bedwing Kemmelberg en stuif over Plugstreets in Gent-Wevelgem Cyclo

Gent-Wevelgem Cyclo is een begrip bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour-klassieker 'in Flanders Fields' is een absolute must-do voor de echte wielerfanaat. Deze tocht uit de Etixx Classics Tour vindt plaats op 24 maart en de inschrijvingen zijn nu open.

Het wordt afzien op de befaamde Kemmelberg, vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en de half verharde ‘Plugstreets’ overleven. Aan het eind wacht de finish op de Vanackerestraat, precies op de plek waar we de dag erna de winnaar bij de profs kennen.

PLUGSTREETS WEER VAN DE PARTIJ

Er is keuze tussen vier afstanden: 60 km, 91 km, 136 km en 215 km. De rit van 60 km is een indrukwekkende rit doorheen de geschiedenis langs de vele militaire kerkhoven en gedenkplaatsen, met als absolute blikvanger de Menenpoort in Ieper. Wie de 91 km kiest, krijgt naast de bezienswaardigheden in de regio Ieper, ook de beruchte Kemmelberg voorgeschoteld.
Dat geldt ook voor de deelnemers aan de 136 km en de volledige afstand van 215km. Zij krijgen er ook nog een aantal hellingen bij, waaronder de Mont des Cats en de Zwarteberg en de al beruchte “Plugstreets” die vorig jaar zijn geïntroduceerd bij de profs. Welke afstand er ook wordt gekozen, de laatste kilometers lopen langs de oevers van de Leie.

INSCHRIJVEN KAN VANAF NU

Inschrijven kan je vanaf nu via de link hieronder. Je kan hier meteen ook de volledige Etixx Classics Tour-kalender met alle andere data terugvinden. De Etixx Classics Tour is een reeks van tien “bucket list”-events voor de gepassioneerde fietser uit binnen- en buitenland, waarbij de deelnemers over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers fietsen. Steeds de dag vóór of de dag na de profwedstrijd, wat zorgt voor een maximale beleving.

PELOTON

De Etixx Classics Tour maakt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid … en plaatst de beleving van de deelnemers centraal.