Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beklim zelf wél de Gavia en Mortirolo tijdens Climbing for Life – Passo dello Stelvio

Het Giro-peloton krijgt dinsdag een nieuwe route voor de 16de etappe, zonder de Gavia, maar nog altijd met de moordende Mortirolo. Wil je zelf beide bergen wél in één rit, dan kan je nog altijd inschrijven voor Climbing for Life - Passo dello Stelvio om op 15 juni de Granfondo Il Pirata te rijden.

Op zaterdag 15 juni beklimmen 1500 Belgen de Passo dello Stelvio. De best getrainde fietsers kiezen voor Granfondo Il Pirata, een tocht van 129 kilometer met 4595 hoogtemeters. De deelnemers vertrekken in Bormio, beklimmen de Mortirolo (vanuit Grosio), vervolgens de Gavia (vanuit Ponte di Legno) en finishen op de top van de Stelvio (klik op de hellingen voor meer info en het Strava-segment).

De kans is groot dat het weer tegen dan voldoende is verbeterd om de passage over de magnifiek mooie Gavia mogelijk te maken. “Veiligheid boven alles uiteraard, maar wij gaan er nog steeds vanuit dat binnen 3 weken het lawinegevaar geweken is”, klinkt het bij de organisatie van Passo dello Stelvio. “We houden hierover nauw contact met de lokale diensten. Voorlopig behouden we de vooropgestelde parcoursen.” Momenteel ligt er nog te veel sneeuw, waardoor de 16de etappe van de Giro d’Italia een nieuwe route kreeg. De Mortirolo (vanuit Mazzo) bleef bewaard, maar de Gavia moest sneuvelen en vervangen worden door twee kleinere hellingen.

Climbing for Life – Passo dello Stelvio is opnieuw een goede-doel event en staat dit jaar in het teken van Diabetes. 12 ambassadeurs met Diabetes type 1 of 2 werden het hele jaar begeleid door Energy Lab en een medische staff naar hun ultieme sportieve doelstelling: de beklimming van de Stelvio.

Lastminutebeslissers kunnen nog online inschrijven tot en met 3 juni, of ter plaatse in Bormio op 13 of 14 juni.