Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Belaey springt uit helikopter en stunt op WK-parcours Fayetteville

Als een filmpje start met een scène waarbij een man met een fiets uit een helikopter springt, hebben ze onze aandacht. Als het dan gaat om Kenny Belaey die stunt op en rond het WK-parcours in Fayetteville, letten we nog beter op. Samengevat: een goede drie minuten genieten van het betere stuntwerk!

In Fayetteville, Arkansas, vinden dit weekend de wereldkampioenschappen cyclocross plaats en dat laat trialbiker Kenny Belaey niet onopgemerkt voorbijgaan. In zijn jongste video springt hij met de fiets uit een helikopter. Na die vrije val zien we hem even aan het werk op het crossparcours, maar dan zoekt hij het betere werk op. Trappen, drops en sprongen passeren de revue. Wheelies, stoppies en minutieus trialstuntwerk komen er uiteraard aan te pas. Zijn fiets waarmee hij het deed: de peperdure (een frameset kost 4705 dollar) Allied Cycleworks Able met SRAM eTap AXS. Geniet van het indrukwekkende filmpje:

Wil je echt een voorproefje van het WK-parcours, bekijk dan even de samenvatting van de Wereldbekerwedstrijd van het begin van het seizoen. Winnaar Quinten Hermans zal zijn winst van toen niet kunnen herhalen op het WK, want hij moest afzeggen na een coronabesmetting.