Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Belg Genon 6de in halsbrekende Red Bull Rampage (VIDEO)

De elfde editie van het 'big mountain'-event Red Bull Rampage vond plaats op ongelofelijk steil, ruw, natuurlijk terrein. De Belgische slopestyle-specialist Thomas Genon liet zich niet afschrikken en reed, vloog en verbaasde naar een zesde stek, na de ongenaakbare Brandon Semenuk.

In deze elfde editie van Red Bull Rampage keerde de organisatie terug naar de roots: geen houten bouwwerken meer, maar puur natuurlijk terrein in Virgin, Utah. Dat maakte het niet minder spectaculair, want de steiltegraad was enorm. Eén misstap en je belandde tientallen meters de dieperik in. Enkel de twintig allerbeste slopestyle- en freeride-rijders werden uitgenodigd en daar hoort dus één Belg bij: de Luikenaar Thomas Genon.

Hij verbaasde de jury met een erg stijlrijke eerste run met heel wat tricks en zonder fouten (klik op het filmpje bovenaan dit artikel). De tweede run ging nog meer punten opleveren, maar zijn laatste sprong mislukte en hij crashte (zie link naar volledige uitzending Red Bull Rampage en klik op de tweede run van Genon). De titel voor zwaarste crash ging echter naar Graham Agassiz (check opnieuw de volledige heruitzending hiervoor), die een alternatieve, supermoeilijke lijn volgde en net toen hij zijn verbazingwekkende run zou afronden met een 360 zijn landing compleet miste.

Maar het was Brandon Semenuk die dit jaar toetrad tot het selecte kransje van tweevoudige Rampage-winnaars. Meteen na zijn eerste run was duidelijk dat hij erg moeilijk te kloppen zou zijn. Check zijn klasrijke jumps en tricks in het filmpje in de inzet om je te overtuigen van zijn kwaliteiten.