Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Betaalbare aerohelm van BBB

Het opvallendste nieuwe product bij BBB tijdens Eurobike was de Tithon-aerohelm. Voor net geen honderd euro kun je geniet van de aerodynamische voordelen, een goede pasvorm én uitstekende koeling.

BBB had net als de meeste fietsliefhebbers de shift opgemerkt van goed geventileerde helmen naar aerodynamische exemplaren. De Nederlandse firma erkende de voordelen van de verminderde luchtweerstand maar vond dat dat niet ten koste mocht gaan van de ventilatie.

Met de hulp van het Advanced Embodiment Designteam van de Technische Universiteit Delft begonnen ze de thermodynamische en aerodynamische resultaten van fietshelmen te bestuderen. Vanaf de start was het doel een optimale balans te vinden tussen lage luchtweerstand en uitstekende ventilatie. Die inzichten gingen van de designafdeling naar de universiteit en daarna werden een aantal prototypes in de windtunnel getest. Het meest uitdagende ontwikkelingsproces van eender welk BBB-product werd afgewerkt tot de nieuwe Tithon.

Cycling.be mocht de helm al kort eens op het hoofd zetten en de Tithon zat meteen als gegoten, zonder ergens te knellen. Hoe het zit met de ‘gratis snelheid’ – zoals dat dan heet – en met de ventilatie moeten we nog afwachten tot we de helm op de weg kunnen testen. Dat zal niet voor mei 2015 zijn, wanneer de eerste exemplaren in de winkel liggen. Met de prijs zit het zeker wel goed: 99,95 euro voor zo’n innovatief product. De Tithon wordt verkrijgbaar in mat zwart en mat wit in de maat Medium en Large.