Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Betaalbare vermogensmeter in de maak

Vermogensmeters worden populairder bij een breder publiek, maar de kostprijs van het toestel valt nogal tegen. De Watteam PowerBeat zou de drempel wel eens minder hoog kunnen liggen.

Watteam wil een professionele vermogensmeter produceren tegen een grensverleggende prijs. Naast de kostprijs is het voor gebruikers ook belangrijk dat het toestel op alle cranks past, en dat het accuraat, licht, duurzaam en mooi is. De PowerBeat kost in de VS 499 dollar, wat relatief gezien erg betaalbaar is. Hoeveel het in Europa zal kosten en wanneer het hier verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend, maar er wordt gestreefd naar een productiedatum van volgende zomer. 

De Watteam PowerBeat gebruikte de nieuwste spanningsmetertechnologie, een geoptimaliseerde processor, acceleratoren en gyroscopen, om je vermogen accuraat te meten. De gepatenteerde mechanische sensor is gemaakt uit staven en veren en laat zich makkelijk bevestigen aan beide crankarmen. De sensor voelt jouw pedaalslag tot op de milliseconde aan, en neemt de directe torsie die jij duwt, meteen op. De sensor stuurt de data dan door naar het gepatenteerde algoritme in de computereenheid, waar het wordt vertaald naar accurate vermogensgegevens.

Die computereenheid bevestig je eenvoudig aan elk pedaal. Ze geeft de data door via ANT+ of Bluetooth Smart naar je smartphone of fietscomputer, waardoor je het rendement van jouw energie live kunt opvolgen.

De Watteam PowerBeat is ontworpen voor een simpele instalatie en intuïtieve bediening en is ideaal voor racefietsen. Je kunt het zowel op aluminium als carbon cranks monteren.