Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bewezen: fietsers zijn slim, cool en vrijgevig

Goed nieuws! Volgens een nieuw Brits onderzoek vinden mensen fietsers intelligenter, cooler en menslievender dan de gemiddelde persoon.

In een psychologische studie naar het onbewuste gedrag tegenover verschillende sporten door wetenschappers van Mindlab bleek na een impliciete associatietest dat de proefpersonen onbewust vonden dat fietsers een unieke mix van intelligentie, vrijgevigheid en coolheid bezitten. Het onderzoek werd besteld door de British Heart Foundation om hun 39ste ‘London to Brighton Bike Ride’ aan te kondigen. Daaruit bleek dat fietsers werden gezien als 13% intelligenter en ‘cooler’ en 10% vrijgeviger dan andere mensen.

Bijna een kwart van de ondervraagde personen (23%) zei dat ze liever zouden verkeren met een fietser dan een andere sporter. 27% zou ook een fietser in zijn quizploeg willen hebben, terwijl maar 18% de quizkwaliteiten van een voetballer vertrouwt. Bijna de helft (48%) zei dat ze meer aangetrokken waren tot sporters dan bekende mensen. Wat misschien kan verbazen: 63% biechtte zijn of haar liefde voor spannende koersbroekjes op. Een deel van het succes is misschien wel toe te wijzen aan Britse renners zoals Wiggins en Froome.

Neuropsycholoog Dr. David Lewis zei: “Omdat impliciete associatietests de onbewuste antwoorden meten, kunnen ze openbaren wat mensen echt geloven. Ze bieden inzicht in het geloof van mensen, zonder beïnvloeding van de wens om zich te conformeren aan de opinies van andere mensen. Deze resultaten tonen aan dat we fietsers zien als mensen met kwaliteiten waarop ze trots kunnen zijn.”

Een derde van de respondenten (32%) zei dat het bij het zoeken naar een relatie belangrijk is dat een partner in het algemeen actief blijft. En nu maar terug op die fiets springen en de nieuwjaarskilo’s eraf rijden. Maar denk eraan: blijf slim, vrijgevig en cool!