Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bike Valley brengt fietsexpertise samen

Vijf wielerminded bedrijven hebben samen Bike Valley opgericht. Het gaat om een onderzoekscentrum met als doel betere producten en diensten voor professionele en recreatieve fietsers te ontwikkelen.

Van de vijf bedrijven zijn er vier in de directe omgeving van het Limburgse Beringen gevestigd: Energy Lab verzorgt trainingsbegeleiding voor zowel de recreatieve als professionele wielrenners, Golazo staat in voor de marketing en het management van wielrenners, Ridley maakt koersfietsen en Bio-Racer is producent van wielerkledij. Ook de Antwerpse producent van fietshelmen Lazer doet mee.

Samen willen de bedrijven een toonaangevend onderzoekscentrum vormen dat toepassingen voor de wielersport test en optimaliseert. Een eerste project dat op het programma staat is de bouw van een windtunnel om de klimatologische impact van de producten op de prestaties te meten. Deze zal bij Ridley komen te staan en een investeringsbudget van 1 tot 1,5 miljoen euro vergen.

Het project geniet van Vlaamse steun via het Innovatiecentrum en Flander’s Drive, waar vooral onderzoek naar voertuigen op vier wielen wordt gedaan. Het provinciebestuur draagt eveneens zijn steentje bij. Tegen eind 2013 moet Bike Valley goed zijn voor 15 nieuwe jobs.