Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BIKES CLAESSENS: XL Ride naar Durbuy op 16 juni

34 jaar geleden zwaaiden Erwin en Jos Claessens de deuren van hun wielerzaak open. Acht jaar terug namen Stefan Vaes en Kurt Lambrichts de zaak over, maar Erwin is nog steeds actief in Bikes Claessens. De winkel draagt de prestigieuze stempel 'Specialized Elite Shop', wat inhoudt dat je er het volledige gamma kan vinden.

“Dat begint bij een mountainbike van 469 euro en loopt door tot het topmodel onder de racefietsen van 11.499 euro”, vertelt Kurt. “We zijn gespecialiseerd in het à la carte opbouwen van fietsen. De klant begint dan met een naakt frame en laat ons de fiets volledig afmonteren naar zijn wensen.” De focus van Bikes Claessens ligt duidelijk op het sportieve segment en daar is een goede verklaring voor. “Stefan en ik zijn zelf fervente fietsers en mountainbikers. Alles wat we verkopen, hebben we zelf al eens getest. Gaande van voeding tot de fietsen zelf. Dit is een sterk punt van onze zaak, want we kunnen de klanten onze ervaringen met producten doorgeven, en tegelijk blijven wij ook leren uit de feedback van hen.”

Om letterlijk samen te fietsen met de klanten organiseert de Tongerse wielerzaak jaarlijks zijn XL Ride. De afgelopen drie jaar trokken ze naar Vaals, en deze keer voert de tocht naar Durbuy. “Iedereen is welkom om met ons mee te rijden op 16 juni, maar een stevige basisconditie is wel vereist. Meer info volgt op onze Facebook-pagina”, klinkt het veelbelovend. Naast het sportieve segment komen e-bikes steeds vaker naar voren als hardlopers. “Ook hier bieden we de sportievere e-bike en speed pedelec van Specialized, aangevuld met de traditionelere elektrische fietsen van Trek. Net zoals bij het sportgamma staan we ook hier onze klanten steeds zorgvuldig bij met raad en testritten.” Nog een specialiteit van Bikes Claessens: ze onderhouden voorvorken van mountainbikes in hun eigen atelier. Daarvoor volgen hun mecaniciens jaarlijks een opleiding. Het grote voordeel is dat de klant zijn vork al binnen de 48 uur weer in zijn bezit heeft.

Openingsuren:
Di: 8-12u & 13-18u / Wo & vr: 9-12u & 13-18u / Do: 13-20u / Za: 9-15u / Ma & zo gesloten
 
Fietsmerken:
Specialized, Trek

Bikes Claessens
Hasseltsesteenweg 94
3700 Tongeren
Tel: 012.23.05.70
info@bikesclaessens.be
www.bikesclaessens.be