Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bontrager introduceert Wavecel-helmtechnologie op lager prijspunt

Bontrager vaart sinds kort een eigen koers in de zee van fietshelmen. Het introduceert de Wavecel-veiligheidstechnologie nu in drie nieuwe helmen: de betaalbare en overal inzetbare Starvos, de Rally-mountainbikehelm, en eentje voor kinderen.

De drie nieuwe helmen zijn telkens uitgevoerd met de WaveCel-technologie, die Trek en Bontrager vorig jaar in maart met succes hebben geïntroduceerd. De Starvos en de Rally zijn namelijk net als de huidige WaveCel-collectie bekroond met 5 sterren in de onafhankelijke Virginia Tech’s Helmet Safety Ranking, maar zijn lager geprijsd en dus uitermate interessant voor beginnende of prijsbewuste fietsers.

Bontrager mag WaveCel exclusief gebruiken. Die helmtechnologie is ontworpen om effectiever te beschermen tegen hoofdletsel veroorzaakt bij fietsongevallen. WaveCel werkt als een kreukelzone die de impact-energie van een botsing absorbeert voordat die krachten je hoofd bereiken. Om je hoofd te beschermen en de energie van een zijdelingse impact op te vangen, verandert de materiaalstructuur van WaveCel in drie opeenvolgende stappen: buigen, kreukelen en verschuiven.

De Starvos (109,99 euro) is een veelzijdige en stijlvolle helm met WaveCel-technologie voor op de weg, gravel en mountainbike. De helm is voorzien van een Headmaster fit-systeem voor het makkelijk afstellen met één hand, en LockDown-verdelers voor eenvoudig verstellen van de helmriempjes. Naast de maten S/M en L, is deze Starvos ook verkrijgbaar in een extra grote maat XL.

De Rally (149,99 euro) is een mountainbikehelm met WaveCel-technologie die comfort en prestaties in evenwicht brengt voor trail-rijders die veiligheid boven alles stellen. Deze helm is voorzien van een Boa-verstelsysteem, een verstelbaar vizier, een doorlopende helmschaal aan de achterzijde en LockDown-verdelers voor eenvoudig verstellen van de helmriempjes.

“Trek en Bontrager streven naar veiliger fietsen voor iedereen”, zegt April Beard, Bontrager Director of Helmet Products. “Met deze twee nieuwe toevoegingen aan onze helmencollectie maken we de WaveCel-technologie, die toonaangevend is in de bescherming tegen hoofdletsel, bereikbaar voor een bredere doelgroep.”

Ook nieuw in de WaveCel-collectie is de Jet WaveCel (99,99 euro) voor kinderen. In twee verschillende maten is er een Jet WaveCel Youth en Jet WaveCel Child beschikbaar in diverse kleurstellingen. Naast WaveCel heeft de Jet een magnetische sluiting waarmee het makkelijker is om de helm vast te klikken bij kinderen. Ook kan de helm gemakkelijk met precisie worden afgesteld door het ‘dailed fit’-systeem. Om het extra leuk voor kinderen te maken wordt er een set fantasiestickers bijgeleverd om er een geheel eigen helm van te maken.

Zoals alle Bontrager-producten, worden de nieuwe Rally, Starvos en Jet ondersteund door de onvoorwaardelijke Bontrager-garantie, die consumenten 30 dagen de tijd geeft om van hun aankoop te genieten. Als ze dat niet doen, neemt Bontrager die terug. Zo eenvoudig is het.

Bovendien worden deze helmen ondersteund door de Bontrager Crash Replacement Guarantee. Als de helm een impact heeft binnen het eerste jaar na aankoop, zal Bontrager hem gratis vervangen.