Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Boonen & Friends crossen in Mol voor goede doel

Zaterdag mogen de wegrenners het nog eens proberen op een crossfiets tijdens de Boonen & Friends Charity Cyclocross in Mol. Naast de naamgever komen ook Bakelants, Fuglsang, De Gendt, Terpstra, Poels, ... aan de start.

Intussen is de wedstrijd voor het goede doel aan het Zilvermeer in Mol een jaarlijkse afspraak geworden. Tom Boonen (OPQS) kreeg dit keer weer enkele grote namen zover om zich te wagen een een veldrit. Deze keer zijn dat: Jan Bakelants, Jakob Fuglsang, Thomas De Gendt, Niki Terpstra, Wout Poels, Zdenek Stybar, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Vandenbergh, Dennis Vanendert, Frederique Robert, Pieter Van Speybrouck, Maarten Wynants, Kevin Hulsmans, Pieter Serry, Julien Vermote, Zico Waeytens, Jan Ghyselinck, Nicolas Maes, Rob Ruijgh, …

 

Meer dan een aantrekkelijk deelnemersveld dus. Ook motocrossers Ken De Dycker en Kevin Strijbos mogen zich uitleven op het zanderige parcours. De opbrengst van de organisatie gaat volledig naar het goede doel vzw Move to Improve van het UZ Pellenberg. Zaterdag mogen de oud-veldrijders en -wegrenners hun kunnen tonen om 14u15 tijdens de Kampioenencross (o.a. Liboton, Museeuw, De Bie, Herygers, Aldag, …). Om 15u15 is dan de eigenlijke Boonen & Friends Charity Cyclocross. Inkom is 10 euro voor het goede doel.

 

Vorig jaar startte Stybar één minuut na de anderen, die moesten beginnen met een Le Mans-start, maar hij won toch. Erwin Vervecken won de Kampioenencross.