Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brecht Denys is King of Mountain Wolvenberg

De snelste Wolvenbergtemmer van onze lezerswedstrijd is bekend. Brecht Denys vlamde in 1'14" naar boven en mag duizend euro aan fietskleding en -accessoires kiezen. Proficiat Brecht!

We kondigden de Strava-wedstrijd ‘Tem de Wolvenberg’ van distributeur Wolvenberg (Castelli, Sportful, Fi’zi:k, …) aan in ons aprilnummer. 114 moedigen durfden de uitdaging aan en sprintten zo snel mogelijk de venijnige helling op.

In een bijzonder spannende strijd kostte het Brecht Denys bloed, zweet en tranen om de trofee van bergkoning weg te kapen. Dat verraadt de titel van zijn Strava-rit: #Bloedsmaak #Wolvenberg

De Wolvenberg is 800 meter lang, met een gemiddelde stijging van 6,3 procent en een piek van 19 procent. Denys perste alles uit zijn lijf en was één enkele seconde sneller dan pistier Kenny De Ketele. Ook Jurgen Haelewyn, de bronzen medaille, strandde met 1’16” op een zucht van de zege.

Na zijn felbevochten overwinning mag Brecht Denys zich de verdiende King of Mountain van de Wolvenberg noemen. Hieronder de top tien:

1. Brecht Denys 1’14”

2. Kenny De Ketele 1’15”

3. Jurgen Haelewyn 1’16”

4. Tommy Van de Gehuchte 1’20”

5. Adrik Elzing 1’22”

6. Arno Dewispelaere 1’23”

7. David Noterman 1’26”

8. Bram Huysentruyt 1’31”

9. Ruben De Gendt 1’37”

10. Tom Mets 1’40”