Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Britse mountainbiker sterft in Franse bergen door kogel van jager

In de Franse bergen sloeg dit weekend het noodlot toe voor een Britste mountainbiker. De man was in de buurt van Morzine aan het fietsen toen hij werd getroffen door een kogel. Er was in de buurt een jachtpartij aan de gang en een onervaren jager maakte een dodelijke fout.

Het ongeluk vond zaterdag plaats in Montriond, in de buurt van Morzine. Een Britse mountainbiker werd geraakt door een kogel terwijl hij aan het fietsen was op een pad aan de rand van het bos in de Haute-Savoie. Volgens berichten was hij nochtans duidelijk herkenbaar gekleed.

De jachtvereniging van Montriond in Chablais had in de naburige heuvels een grote jachtpartij georganiseerd en daarbij andere jagers van naburige verenigingen uitgenodigd. Het is een van die gasten, een 22-jarige man, die aan het eind van de dag op de mountainbiker schoot. Het 34-jarige slachtoffer, een Britse restauranthouder die al vier jaar in Les Gets woonde, werd op slag gedood door één kogel.

Het moeilijk toegankelijke gebied op 1350 meter hoogte werd meteen onderzocht door meer dan veertig gendarmes. De dader werd in shock opgenomen in het ziekenhuis. Een onderzoek werd geopend wegens doodslag met als bezwarende omstandigheid de opzettelijke schending van veiligheidsmaatregelen. De Jagersfederatie van Haute-Savoie stelde nochtans strenge regels op, net om dit soort ongevallen te vermijden. De Savoie telt 16.000 jagers.