Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Broekentest EXTRA: Bioracer Vesper Epic & Nalini Mavone

Het loont de moeite om te investeren in een broek met een goed zeem en een perfecte pasvorm. Cycling.be legde voor het aprilnummer broeken voor zowel mannen als voor vrouwen op de testbank. Als extraatje geven we je nog onze testresultaten van de Bioracer Vesper Epic en Nalini Mavone.

BIORACER VESPER EPIC (230 euro)
De bretellen van deze vrouwenversie van de Epic (de mannenversie hebben we getest voor het magazine, red.) zitten, zonder overdrijven, perfect. De bretellen zijn qua stof zeer stevig, waardoor ze meteen perfect zitten en tijdens het fietsen ook op hun plaats blijven. Speciaal aan dit damesmodel van het Belgische Bioracer is de (waterdichte) rits op de rug: je merkt niet dat de rits er zit, je hebt er geen last van tijdens het fietsen. Maar het is nogal moeilijk om ze zelf open te ritsen, dus het vergemakkelijkt het uitdoen van de broek niet meteen grandioos. De broek gaat bijna even makkelijk uit als de rits gesloten blijft. Dankzij de antislipband aan de bovenbenen blijft de broek zeer goed op zijn plaats zitten. Het speciale zeem maakt het een plezier om met deze broek te fietsen. Wij kregen helemaal geen last, ook niet tijdens een rit van drie uur. Je voelt trouwens dat deze broek uit een speciale stof is gemaakt: de breedte waarmee de lijntjes uit elkaar staan, tonen aan hoeveel compressie je op die plaats krijgt. Dat zorgt ervoor dat de broek perfect blijft zitten, en waardoor ze goed aansluit op het lichaam.

NALINI NEW MAVONE 2 (130 euro)
Je hoort vaak dat een kledingstuk een Italiaanse pasvorm heeft en dat is bij deze Nalini-broek zeker het geval: je bestelt best een maatje groter of past de kleding in de winkel. De zachte stof en de brede elastische band creëren een comfortabel gevoel. Deze Mavone komt uit de Blue Label-collectie van Nalini, dus niet uit het topgamma (Black Label), maar dat kun je er niet aan merken. Je voelt dat je met kwaliteit te maken hebt, zeker dankzij het uitstekende zeem. Dat is niet te smal, zoals je bij sommige andere Italiaanse merken ziet. Zo behoudt zowat iedereen het ideale comfort op het zadel. De bretellen zijn eerder traditioneel, maar ze bleven goed zitten en sneden niet in onze schouders.

Lees de volledige broekentest in het aprilnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel. OF lees het HIER online via Blendle!