Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Campagnolo showt Super Record RS

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu komt Campagnolo er officieel mee naar buiten. De nieuwe mechanische groepset Super Record RS is de afgelopen maanden grondig getest door de profs.
Op enkele foto’s die de laatste weken opdoken, was een nieuwe groepset te zien van onze Italiaanse vrienden. Maar uiterlijk zag je nauwelijks verschillen tussen de Super Record RS en de Super Record 11-speed. Campagnolo beweert dat vooral het nieuwe binnenwerk voor betere prestaties zorgt.


Verschillende hoeken en vormen werden aangepast op de kettingbladen en de voorderailleur. De tandjes op de bladen werden verbeterd om de ketting beter op zijn plaats te houden en ook de grotendeels metalen voorderailleur moet zorgen dat de ketting vlotter beweegt tussen de kettingbladen.
Naast die aanpassingen vallen alleen de Italiaanse kleuraccenten op. Dit zorgt toch voor een klein zichtbaar onderscheid met de Super Record.
De crankset zal verkrijgbaar zijn in de combinaties 53/39, 52/36 en 50/34. De productie van de Campa Super Record RS is wel gelimiteerd tot 2.000 exemplaren en zal slechts een tijdje verkrijgbaar zijn. De eerste leveringen worden verwacht rond april 2014. Voor wie niet elektronisch wil schakelen is dit een mooi alternatief.