Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon bezorgt Van der Poel gele Aeroad

Mathieu van der Poel mag tijdens de derde rit van de Tour de France aantreden met een gele Canyon Aeroad CFR en die kreeg bovendien enkele mooie accenten, uiteraard met verwijzing naar zijn grootvader. Maar er viel ons nog iets anders op…

De Duitse fietsleverancier van Alpecin-Fenix was duidelijk voorbereid op een eventuele gele trui van goudhaantje Mathieu van der Poel. Canyon leverde dan ook een gele versie af van de Aeroad CFR. De rest van zijn materiaal bleef hetzelfde, dus herkennen we een Shimano Dura-Ace Di2 Disc, Shimano Dura-Ace C60-tubewielen, Vittoria-tubes, Selle Italia-zadel (Flite) en -stuurlint, Elite Vico Carbon-bidonhouders met geel accent in combinatie met gele Fly-drinkbussen, en Wahoo Elemnt Bolt met een gele touch.

Eveneens opvallend is dat de kabels opnieuw geïntegreerd zijn in het frame. Na het gebroken stuur van MVDP in Le Samyn had Canyon een tijdelijke oplossing uitgedokterd door de cockpit van de vorige Aeroad te combineren met het frame van de nieuwe Aeroad, maar daardoor moesten de kabels terug buitenom lopen. Dat euvel lijkt nu dus opgelost. Dat was trouwens ook al het geval bij de blauwe Aeroad waarmee hij in deze Tour reed.