Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon bouwt nieuwe fabriek

De bouw van een nieuw Canyon Bicycles assemblage- en logistiek centrum is begonnen. Met een oppervlakte van 22.000m² verzekert de Duitse producent zich van voldoende groeimogelijkheden in de volgende jaren.

De nieuwe locatie van Canyon bevindt zich aan de rand van Koblenz, slechts enkele kilometers van het hoofdkantoor. De bouw van de nieuwe faciliteiten begint in de eerste maanden van 2014 en de verwachting is dat het project voor aanvang van het seizoen 2015 afgerond is. Het nieuwe pand zal onderdak bieden aan zowel het complete assemblageproces als de logistieke afwikkeling van binnenkomende bestellingen. Tot nu toe werd dit allemaal voorzien vanuit Canyon.Home, wat nog steeds het hoofdkwartier zal blijven.

Sinds Canyon.Home in 2008 haar deuren opende heeft het bedrijf een ongekende groei meegemaakt. Dit wordt gesymboliseerd door een verdubbeling van de omzetcijfers in 2012 ten opzichte van 2008. Ten tijde van de opening had Canyon 159 medewerkers, inmiddels zijn dat er meer dan 400.

LOGISTIEK

“Met dit nieuwe centrum willen we onze logistieke processen optimaliseren. De klanttevredenheid zal hierdoor een significante verbetering ondergaan door meer aflevercapaciteit en kortere wachttijden. Voor veel mensen is een lange levertijd van een gewenste fiets een doorn in het oog en zelfs reden een andere fiets te bestellen. Dat willen we voorgoed oplossen. Service naar de klant toe is iets waar je altijd naar verbetering moet zoeken,” legt André Koch, Hoofd Production & Logistics, uit.

Oprichter en CEO van Canyon, Romand Arnold, is erg ingenomen met de toenemende aanwezigheid van Canyon in de regio. “Ik ben opgegroeid in deze regio en wil trouw blijven aan mijn wortels. Van mijn ouders garage, via mijn eerste fietsenzaak in Koblenz tot het huidige Canyon aan toe. Eerst werden onze fietsen alleen lokaal verkocht, later regionaal, weer later nationaal en uiteindelijk Europees en wereldwijd. Het voelt als mijn persoonlijke plicht deze ontwikkelingen verder te leiden.”