Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon lanceert grensverleggende schijfremfiets van minder dan 6 kilogram

Een racefiets met schijfremmen van minder dan 6 kilo: het lijkt een utopie, maar met de Ultimate CF Evo Disc bewijst Canyon dat het wel degelijk mogelijk is. Een frame van 641 gram en een vork van 285 gram vormen de basis van deze ultralichte, grensverleggende nieuwkomer.

Gewichtsverlies is de heilige graal in het hedendaagse wielrennen. Dit geldt niet alleen voor atleten die op een racefiets zitten, maar ook voor de fiets op zich. Het mag dan ook niet verwonderen dat Canyon uitermate trots is op zijn nieuwste pronkstuk, de Ultimate CF Evo Disc: de lichtste schijfremversie van de gerenommeerde Ultimate. Met een totaalgewicht van minder dan 6 kilogram (in maat M, exclusief pedalen) hoort dit technologische hoogstandje zonder meer thuis in de allerlaagste gewichtsklasse.

Het frame van de Ultimate CF Evo Disc weegt amper 641 gram (exclusief kleine onderdelen), en de vork 285 gram. “Hiermee verleggen we de grenzen van modern ingenieurschap”, oppert Canyon. “Dit uitzonderlijk lage gewicht is mogelijk dankzij het gebruik van een uiterst geavanceerde layup, waarbij ultra-high modulus (UHM) en ultra-high tension (UHT) carbonvezels gecombineerd zijn. Met stijve, sterke én ultralichte structuren als resultaat.”

Een ander bewijs van Canyons expertise op het vlak van carbonconstructie is de CP20 Evo-cockpit, die slechts 270 gram weegt – 15 % minder dan de CP10 Aero-cockpit. “Om een unieke rijervaring te kunnen garanderen, is de Ultimate CF Evo Disc bovendien afgemonteerd met de allerbeste componenten: SRAM’s nieuwste RED eTap AXS 2×12-groep, HRD-schijfremmen, limited 25th Anniversary Edition DT Swiss PRC 1100 Dicut db 24-wielen, een 120 gram wegende Schmolke 1K carbon zadelpen en een Selle Italia C59-zadel van 61 gram. Een geïntegreerde carbon mount voor de voorderailleur, titanium schroeven en speciaal geproduceerde aluminium steekassen zorgen voor een verdere gewichtsreductie”, verklapt Canyon.

De Ultimate CF Evo Disc is vanaf vandaag beschikbaar voor de ronde prijs van 10.000 euro, en dat exclusief op www.canyon.com. “En vergis je niet: hoe geavanceerd hij ook lijkt, deze topper is geschikt voor alle soorten ritten en ondergronden, en dus niet enkel voor wegwedstrijden op het scherpst van de snee”, benadrukt Canyon, dat met Mathieu van der Poel over een ambassadeur beschikt die dit revolutionaire raspaardje zeker zal kunnen smaken.