Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon lanceert nieuwe tijdritfiets voor de Giro

Bij een tijdrit telt elke milliseconde en dat heeft ook Canyon begrepen. De splinternieuwe Speedmax CFR TT Disc vertegenwoordigt de nieuwste generatie van een van de snelste, meest aerodynamische tijdritfietsen op de markt. Of de door Canyon gesponsorde teams er ook voordeel uithalen? Dat weten we op 8 mei, in de openingstijdrit van de Giro.

Een tijdrit is misschien wel wielrennen in zijn puurste vorm. Jij alleen tegen de klok, de snelste wint, simpel. De ontwikkelingen in de fietsbranche staan nooit stil. Het moet altijd net dat tikkeltje beter, net dat tikkeltje sneller. De Canyon Speedmax CFR TT is veel meer dan alleen een update. Na de Speedmax-triatlonfiets was een UCI-legaal model een logische toevoeging. Toeval wil dat hij net op tijd komt voor de eerste grote ronde van 2021.

©Canyon

Klaar voor de Giro

Wie de Speedmax CFR TT Disc in actie wil zien, hoeft niet lang te wachten. Eind deze week start de Giro d’Italia meteen met een proloog in Turijn. De manschappen van Movistar en Alpecin-Fenix mogen hun benen insmeren om deze tijdritmachine eer aan te doen. Canyon beseft dat hun atleten tot de besten van de wereld behoren en dat brengt hoge eisen met zich mee. Bij het maken van deze TT-fiets hebben ze hen dan ook om hun mening gevraagd. De nieuwe Speedmax is daar het resultaat van.

De Speedmax ontleed

Een tijdritfiets van deze klasse beschikt natuurlijk over de beste onderdelen. Eersteklas carbon Zipp wielen: Super 9 Disc vanachter, 808 Firecrest vooraan. Schakelen doen de renners met de SRAM Red AXS eTap groepset, inclusief Vuka Shift verlengstukken en een geïntegreerde fietscomputerbevestiging. Verder zijn er ook nog enkele andere premium details: high-end Ergon-armpads, een Selle Italia Watt-zadel en CeramicSpeed-derailleurwieltjes. Het echte hoogtepunt van de Speedmax CFR TT Disc is natuurlijk het frame zelf. Met een framesetgewicht van slechts 1530 gram (in maat M, frame 1030 gram en voorvork 500 gram) klasseert het zich bij de ultralichte modellen in zijn klasse. Bovendien bespaart de fiets dankzij geavanceerde aero-optimalisatie 2,7 watt ten opzichte van zijn voorganger, ondanks de overstap naar schijfremmen.

©Tino Pohlmann en Canyon

De nieuwe 2021 Speedmax CFR TT Disc is vanaf 5 mei verkrijgbaar in drie maten (S-L) bij Canyon.com. Voor de fiets zelf leg je 9.999 euro neer.