Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon maakt TDF-versie van Ultimate met speelkaartmotief

Met twee ritzeges en de gele trui is de Ronde van Frankrijk goed gestart voor Canyon, als sponsor van onder meer Alpecin-Fenix. Speciaal voor de Tour komt er nu een gelimiteerde Ultimate CF SLX 8 Disc TDF.

De Tour de France is de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld, het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld en de grootste van de Grote Rondes. Drie spectaculaire weken. Voor Canyon was het alvast een succesvol openingsweekend.

En net op tijd voor de 108ste editie van de Grande Boucle, presenteert Canyon een limited edition om ’s werelds grootste wielerronde te vieren. Gebouwd rond een licht en vinnig frame, dat al drie Grote rondes en twee wereldkampioenschappen won – en nu getooid is met een unieke, eenmalige kleurstelling – is dit de Ultimate CF SLX 8 Disc TDF. Het speelkaartmotief verwijst naar de wildcard-ploegen Arkea-Samsic en Alpecin-Fenix (beide met Canyon-fietsen) die voor de Tour zijn geselecteerd, en naar de link tussen het kaartspel en de koers (denk maar aan kaartspeltermen als ‘pokerface’). De joker symboliseert het geluk dat je nodig hebt om een spel én een koers te winnen.

Voor 5999 euro is hij uitgedost met SRAM Force eTap AXS, DT Swiss ARC 1400 Dicut-wielen van 50 mm hoog, Canyon CP10-cockpit en Continental GP5000-banden. Je krijgt er zelfs een kaartspel bij dat van hetzelfde klassieke motief is voorzien als het frame.

Deze TDF-uitvoering is beperkt tot 108 stuks, die allemaal op voorraad zijn en klaar om te verzenden.