Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Carapaz op verbrand goud in Vuelta

De fiets van een kampioen verdient iets speciaals, en zeker als het gaat om een olympisch kampioen. Richard Carapaz kreeg in afwachting van de start van de Vuelta al een bikefit met zijn speciale editie Dogma F. Het pareltje van Pinarello kreeg de kleur ‘burnt gold’.

Ineos-Grenadiers maakte ook onderstaand filmpje van de eerste ontmoeting tussen de Ecuadoriaanse renner en zijn Pinarello Dogma F in warme goudtint.

De winnaar van de olympische wegrit in Tokyo lijkt alvast enthousiast over het tuig en deed er zichtbaar opgetogen een klein oefenrondje mee. En hij nam ook persoonlijk nog een aantal foto’s om de blinkende bolide zeker voor het nageslacht te bewaren.

Na de individuele tijdrit waarmee de Vuelta 2021 start, zal Carapaz gedurende de rest van de Ronde van Spanje dus in het oog springen. De olympisch kampioen is nu drie jaar lang ’the man with the golden bike’ in het peloton.

Naast de speciale goudkleur blijven de componenten op de fiets wel dezelfde van de rest van zijn teamgenoten: een Shimano Dura-Ace Di2-groepset, een MOST-cockpit en Shimano Dura-Ace wielen.