Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Carbonbike zet de vaart erin

Het Belgische Carbonbike is een van de trouwste, zo niet dé trouwste importeur van Pinarello in Europa. Het breidde onlangs zijn assortiment flink uit. Cycling.be keek er rond op de dealerdagen.

In een gloednieuw pand aan de Chaussée Romaine in Waremme vind je Carbonbike, importeur van het roemrijke Pinarello. Op de dealerdagen stonden veel van de nieuwe Italiaanse 2014 raspaardjes te blinken. Een van de meest opvallende verschijningen was echter niet het nieuwste topmodel racer maar wel de nieuwe 29’er mountainbike, de Dogma XC.

Pinarello zou Pinarello niet zijn als ze dit voor hen nieuwe segment niet met een geheel eigen(wijze) kijk zouden benaderen. Bezie de staande achtervork en je weet waar we het over hebben. Pinarello beweert dat via deze constructie de meeste schokken beter worden afgeleid dan bij een traditionele opbouw. Omdat de asymmetrische vork aangrijpt boven de bovenbuis kunnen trillingen zich niet via die weg voortplanten naar het stuur, aldus de gedachtegang. Voorwaar interessant.

Carbonbike liet zich de voorbij tijd verder niet onbetuigd op de ’transfermarkt’ voor merken. Het bekende Diadora (schoenen) werd toegevoegd aan de portefeuille – exclusief voor de Benelux -, daarnaast worden de kwaliteitskledingstukken van het Spaanse Exteondo verdeeld (ook exclusief) en ook de trendy helmen van Kask (waar Team Sky mee rijdt) zullen gedistribueerd worden via Carbonbike, evenals de onderkleding van Biotex.

Van top tot teen in een outfit plus een fiets erbij: Carbonbike zet de vaart erin.