Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cavendish en co gaan resoluut voor schijfremmen

Na enkele mooie jaren met Cervélo gaat Team Dimension Data in zee met fietsconstructeur BMC. Opvallend is dat de strakke Teammachine-fietsen stuk voor stuk zijn uitgerust met schijfremmen. Maak kennis met het nieuwe paradepaardje van Cavendish en co!

De opmars van schijfremmen in het profpeloton zet zich door. Ook het Zuid-Afrikaanse Dimension Data ging overstag en zal dit jaar zowel in rittenkoersen als eendagswedstrijden opteren voor de BMC Teammachine SLR01 Disc. Wielsponsor ENVE springt mee op de kar, met lichtere carbonvelgen en een aerodynamischere overgang van velg naar band als resultaat. Een andere nieuwigheid zijn de Centerlock ENVE Carbon Disc Brake Road Hubs, die 24 spaken verdelen. Een betrouwbare DT RWS-steekas met aerodynamisch positioneerbare hendel houdt de tubeless-ready ENVE-wielen perfect op hun plaats.

Voorts zijn de Teammachine-fietsen voorzien van een (eigen) D-vormige carbon zadelpen en een tweeledige semigeïntegreerde stuurpen, die het mogelijk maakt om alle kabels volledig weg te werken in het frame. De Shimano Dura-Ace R9170 Di2-groepset garandeert vloeiende schakelbewegingen. De 2INpower-crankstellen van Rotor (met geïntegreerde krachtmeting), het compacte carbon stuur van ENVE en het opvallende SP-01-zadel van Selle Italia maken het plaatje compleet.

De nieuwe fietsen van Dimension Data zien er (voorlopig) relatief sober uit. De grijze standaardtint van de Teammachine SLR01 Disc wordt gecombineerd met spierwitte logo’s en een rood accent op de bovenbuis, de staande achtervork en de drinkbushouders. Mogelijk duiken de typische teamkleuren – zwart, wit en lichtgroen – later dit jaar nog op in het frame.

Onder andere Nizzolo kiest voor de Timemachine Road, de aerofiets van BMC: