Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cavendish flikt het weer

Niet één, niet twee, maar drie ritzeges op rij voor Mark Cavendish (35). Het is weer grote liefde tussen de Ronde van Turkije en de Britse sprinter. Een hattrick dus, al werd de etappe van vandaag op het einde ontsierd door een valpartij waarbij enkele renners in de dranghekken belandden.

De vierde rit in de Ronde van Turkije was opnieuw eentje voor de sprinters, of moeten we tegenwoordig zeggen: eentje voor Cavendish? De spurtbom van Deceuninck – Quick-Step staat onder stoom en rijgt de ritzeges aaneen. De laatste keer dat ‘Cav’ drie zeges na elkaar boekte in een ronde dateert al van 2013. Toen schreef de Brit zelfs vier opeenvolgende ritzeges op zijn naam in de Ronde van Qatar en won hij eveneens het eind- en puntenklassement. Of hij zijn leiderstrui na morgen ook nog om heeft, is nog maar de vraag. De rit van morgen is namelijk de eerste bergetappe en daar heeft zelfs een Cavendish in bloedvorm hoe dan ook last mee.

Ontsierd door valpartij

Jasper Philipsen moet zich nog maar eens tevreden stellen met de tweede plaats. Onze landgenoot vertrok nochtans goed, maar moest van te ver aanzetten en werd voor de meet nog voorbijgesneld door Cavendish. Een massale valpartij in de laatste meters zorgde wel weer voor wat gefronste wenkbrauwen. Als je goed kijkt in het videofragment, zie je een renner in het wit rechts al bijna in de hekken rijden. Niet veel later kwakten er een hele hoop tegen de grond en zelfs een paar in de dranghekken. Na de tumultueuze fase werden zeker drie renners afgevoerd naar het ziekenhuis. Hadden ze daar in Turkije maar het voorbeeld van onze voorjaarsklassiekers met de gele ‘Race Barriers’ gevolgd.