Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Climbing for Life, zwart-geel-rood… op een hemelsblauwe achtergrond

De Rode Duivels zorgen er vrijdag voor dat Rijsel een Belgische stad genoemd mag worden, maar ook een stukje Alpen kleurde vrijdag zwart-geel-rood. Dankzij de fietsers en lopers van Climbing for Life is de Col du Galibier dit weekend een Belgische berg!

Zwart-geel-rood… op een hemelsblauwe achtergrond. We hebben het niet over de mooie reserve/wielertruitjes van de Rode Duivels, maar over de Belgische invasie op de Galibier op deze zomerse vrijdag. In België was het grijs en wisselvallig zomerweer, maar Climbing for Life had de zon besteld en die was op de afspraak! Zelfs op de top de 2645 meter hoge Galibier ging het kwik tot 25 graden.

Vanuit het Climbing for Life Village in Valloire konden de wielertoeristen kiezen uit een tocht over

Col du Télégraphe + Col du Galibier
of voor Col du Galibier en/of Col du Lautaret en/of Col de Valmeinier. De lopers kregen een nagenoeg integraal off-road-parcours van 18 km op de flanken van de Galibier voorgeschoteld, alleen de laatste 2 km tot de top was op asfalt. Vrij pittig, maar wie helemaal uit België naar de Alpen komt voor zo’n tocht, kickt uiteraard op dergelijke uitdagingen!

Mensen doen sporten en bewegen, zichzelf overtreffen of een persoonlijk doel bereiken, dat staat voorop in Climbing for Life, het beweegproject ten voordele van astma en mucoviscidose. Onder de deelnemers trouwens ook heel wat sportievelingen die zelf met deze aandoening te kampen hebben. Ook zij genoten met volle teugen van de beklimming van de Galibier. Zij zijn dan ook het beste bewijs dat blijven sporten en bewegen een helende werking heeft op lichaam en geest. 

Wie wil kan zaterdag nog eens de benen testen. Dan liggen er vier uitdagende omlopen (met o.m. de Col du Mollard en Les Lacets de Montvernier) op de wielertoeristen te wachten en voor de lopers staat er een pittige trail run van 10 km in Valloire op het menu.

Maar eerst moeten vrijdagavond de stembanden getest worden. Het Climbing for Life Village wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot het Belgian House, wellicht het hoogst gelegen ‘supporterscafé’ van de Rode Duivels. Op groot scherm zal iedereen kunnen volgen of de Rode Duivels ten koste van Wales een plaats voor de halve finale van het EK voetbal kunnen boeken en of Rijsel voor minstens één nacht nog een Belgische enclave blijft. Valloire en de Galibier hoe dan ook wel!