Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Clug lanceert ’s werelds kleinste fietsenrek

Clug is een elegant, stijlvol wandgemonteerd rek voor racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen. Het kleinood is vanaf nu verkrijgbaar.

Clug kondigde aan dat de elegante, stijlvolle en kleine fietsenstallingclips nu beschikbaar zijn in 15 landen door middel van vier distributeurs, twee internationale retailers en rechtstreeks via de Clug online winkel. De speciaal uitziende muurgemonteerde beugels gebruiken een innovatief ontwerp om de fietsband stevig te vast te houden. Wanneer de fiets is gemonteerd, wordt het gewicht overgebracht naar het wiel op de grond met een zeer lage rotatiekracht.

De Clug Roadie is ’s werelds kleinste fietsenrek en meet slechts 42mm x 42mm x 32mm. De Clug Hybrid is eveneens discreet, met slechts 58mm x 58mm x 39mm. De Clug MTB meet 82mm x 82mm x 51mm. De Roadie, voor banden van 23 tot 32 mm, is gemaakt voor een fiets tussen de 9 kg (23mm banden) en 13 kg (32mm banden) onder typische bandenspanning (> 80 psi). Dat laatste betekent dat je banden opgepompt moeten blijven, als je niet wil dat je fiets van het rek valt. Even opletten bij tubes en latex binnenbanden, dus. De Roadie is verkrijgbaar in acht kleuren: blauw, groen, zwart of oranje insert met een zwarte of witte buitenkant.

De Hybrid, voor banden tussen 33 en 42mm, is voor een ​​fiets tussen 12 en 19kg onder typische bandenspanning (> 60 psi). De MTB is bedoel voor banden tussen 43 en 62mm op een ​​fiets van 13 tot 20kg onder normale bandendruk (> 40 psi).

De Hybrid en MTB zijn verkrijgbaar in vier kleuren elk: blauw, groen, zwart of oranje wisselplaten met een witte buitenkant.

De muurbeugel wordt geleverd in twee delen, de sterke buitenste Clipper, die hecht aan de muur met behulp van twee schroeven; en de afgeronde Gripper insert, die de fietsband stevig omknelt en gemaakt is uit zachter plastic.

Het elegante ontwerp werd voor het eerst opgemerkt als een Kickstarter-project in 2014. De vraag was enorm en het benodigde bedrag om tot productie over te gaan (32.000 dollar) werd verdrievoudigd tot 107.947 dollar. De Clug is intussen genomineerd voor awards in zowel fiets- als design- en modebladen.

CEO bij Clug, Jon Winebrenner, zei: “We ontwikkelden de Clug om ons te helpen een probleem op te lossen, want ons team fietst elke dag kantoor en voor we Clug hadden, stonden de fietsen overal. We keken rond voor een oplossing, maar vonden dat er geen elegant systeem tegen de juiste prijs bestond. Ze aan onze hoge plafonds hangen was geen optie, en dat leidde tot het idee om de achterband op de grond te houden en gaf de Clug meteen ook zijn kleine omvang. De reactie op het Kickstarter-project toont aan dat er een grote vraag was en de maanden na de campagne waren een echte mallemolen; de productie in orde brengen, het organiseren van de distributie, en elk detail perfect krijgen, … het hoort allemaal bij het eenvoudige, elegante, functionele ontwerp dat aan de basis lag. ”

Alle drie de versies zijn beschikbaar via de internationale distributie en winkels en rechtstreeks via de webshop, waar ze 22 euro per stuk kosten, inclusief internationale verzending.