Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

COBI is alles-in-1-toestel op je stuur

Kijk je soms naar je stuur en denk je: "waarom zijn mijn fietslicht, gps, en bel niet geïntegreerd in één toestel?" Ontwerper Andreas Gahlert dacht net hetzelfde en ontwikkelde de COBI. Nu zoekt hij naar de fondsen om het te produceren.

iCradle, Inc. lanceert COBI, een slim apparaat voor de fiets die je in één keer een fietslicht, gps, en veel meer geeft. Zoals tegenwoordig de norm is geworden, gooide ontwikkelaar Andreas Gahlert de COBI op Kickstarter, waar het tegen 1 januari 2015 100.000 dollar moet verzamelen om in productie te kunnen gaan. Momenteel zit hij al voorbij één derde van die drempel.

Gahlert gaf wat uitleg bij het ontstaan van de COBI: “Ik hou van fietsen maar ik was het zo beu om naar beneden te kijken naar mijn stuur en een hele hoop ongeïntegreerde gadgets te zien – één voor muziek, één voor snelheid, een ander voor mijn hartslag. COBI elimineert die rommel.”

Gahlert ontwikkelde eerder geïntegreerde autosystemen voor Audi en wil nu hetzelfde doen voor de fiets. De COBI is aan de ene kant een stuk hardware dat de fiets een licht, achterste remlicht en richtingaanwijzers geeft. Aan de andere kant is het een app die gps-navigatie, conditie-opvolging, weersverwachting en Spotify-muziek samenbalt. Bovendien zit er een alarm op dat dieven moet afschrikken en enkel ontgrendeld kan worden met het wachtwoord van je smartphone. De geïntegreerde batterij laadt je telefoon op terwijl je fietst.

De COBI kan eenvoudig geïnstalleerd worden op een racefiets, MTB, stadsfiets of – in een specifiek pakket – E-bike. Het toestel is compatibel met bepaalde Android– en iOS-smartphones en is ook nog klaar voor de toekomst, dankzij vervangbare onderdelen en software-updates. Je smartphone wordt van de elementen beschermd door de Mount Case. Wie momenteel 159 dollar neerlegt via Kickstarter, krijgt het apparaat tegen ongeveer mei binnen.

Bekijk hier het filmpje met uitleg van de makers: