Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Colnago steekt V3Rs in het geel van de Tour

Colnago kreeg de eer om de eerste officiële Tour de France-fiets te creëren. Deze gelimiteerde V3Rs komt in 108 exemplaren, het aantal edities van la Grande Boucle. Dat Pogacar vorig jaar de Tour won met een Colnago is natuurlijk mooi meegenomen.

De gele kleur op zwarte achtergrond verwijst uiteraard naar de leiderstrui in de Ronde van Frankrijk en vind je zelfs terug op de rechtse Campagnolo-remhendel. Het Colnago-embleem met de bekende klaver en regenboogband zien we op het balhoofd. Waar de achtervork aangrijpt op de zadelbuis vinden we een kaartje van Frankrijk. Het logo van de Tour siert de bovenbuis en voorvork. Elk frame krijgt een nummer uit de gelimiteerde reeks van 108 exemplaren.

De V3Rs werd vorig jaar door Tadej Pogacar (Team UAE Emirates) naar de eerste plek gereden, zij het dan wel in de velgremversie. Deze disc-versie weegt in maat 50s en in ruwe uitvoering (wel inclusief de ingelijmde of gemonteerde metalen onderdelen) 790 gram. Het is een allroundfiets die verregaande aerodynamische integratie combineert met een laag gewicht en hoge stijfheid. We konden hem zelf al testen en waren verrast door het perfect uitgebalanceerde rijkarakter.

Uiteraard sieren de onderdelen van andere partners van de Tour de France deze fiets. Selle Italia levert de SLR Boost Carbon Superflow en Continental de snelle Grand Prix 5000-banden. Van Campagnolo komt de Super Record EPS Disc 12-speed, die wordt aangevuld met de nieuwe Bora Ultra WTO DB-wielen. De kabels lopen volledig binnendoor dankzij de Deda Elementi Alanera DCR-cockpit.

Het prijskaartje is, zoals we kunnen verwachten van een ‘limited edition’, nogal stevig: 13.200 euro. Ontdek de details in dit filmpje: