Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Continental heeft zijn nieuwe gravelbanden klaar

Continental springt nooit zomaar op de eerste, de beste trein en het duurde dan ook even voor het gravelbanden in het gamma nam. De Terra komt meteen in twee uitvoeringen en is tubeless-ready.

De Terra is ontworpen en met de hand gemaakt in Continentals hoofdkwartier in Korbach. De nieuwe banden maken, net zoals de andere toppers in het gamma, gebruik van de Black Chili Compound. Ze zijn tubeless-ready (TR) en vermijden lekken door de ProTection Technology. Er zijn twee kleuren: volledig zwart en zwart/roomkleurig.

De Terra Trail (rechts op foto) is verkrijgbaar in twee maten, 650 x 40B (440 g) and 700 x 40C (460 g), en is de band die veelzijdig is, dankzij het agressieve noppenprofiel dat standvastige tractie biedt op allerlei ondergronden. Zo kan je naar hartenlust switchen tussen asfalt, grind, modder, bos en ander terrein. Dit is de Terra met de grootste noppen en dus ook ideaal voor natte omstandigheden en om je het meeste vertrouwen te geven op de fiets.

Zoals de naam suggereert is de Terra Speed (links) de snelste van de twee Terra’s dankzij een minder prominent noppenprofiel dat minder rolweerstand oplevert. Ideaal voor wie prestaties opzoekt, op minder uitdagend terrein rijdt of in droge, stoffige en losse omstandigheden fietst. Komt in vier maten: 650 x 35B (390 g), 650 x 40B (400 g), 700 x 35C (400 g) en 700 x 40C (420 g).

Beide versies zijn vanaf nu beschikbaar aan een adviesprijs van 57,90 euro.