Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

CRVV wil rondetoerisme uitbreiden

De Ronde is big business. Daarom wil het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) het rondetoerisme verder uitbreiden met onder andere Vespatrips en elektrische fietsen.


Centrum Ronde van Vlaanderen wil het rondetoerisme uitbreiden (foto belga)
Er zijn al heel wat initiatieven genomen. Zo werden alle fietsroutes in de Vlaamse Ardennen geïnventariseerd. Ook alle logies in de omgeving werden opgelijst, met als resultaat een website waarop alle routes, logies, gps-downloads, hellingen en kasseistroken staan. “Een zegen voor elke wielertoerist. Zeker voor buitenlanders, want voor hen is het hier helemaal een doolhof. Waar buitenlanders ook op afkomen is de Gouden Flandrien, een route met 25 hellingen en 25 kilometer kasseien. Een ander evenement is de Retro Ronde. Wollen koerstruitjes, fietsen zonder versnellingen of klikpedalen: hoe ouder, hoe beter”, vertelt Joeri Wannijn, verantwoordelijke voor de toeristische dienst van het Centrum, in Het Nieuwsblad.

De minder sportieven die de Ronde toch eens willen rijden, kunnen bovendien al een tijdje tochten doen met Vespa’s of 2PK’s. Daarnaast heeft de toeristische dienst nog heel wat plannen om het rondetoerisme verder uit te breiden. “Zo gaan we de interactieve toepassingen van de Ronde vergroten. Bijvoorbeeld een streep trekken aan het begin en einde van de helling zodat de mensen weten waar de helling begint. In de toekomst willen we ook een actie met elektrische fietsen opstarten. Mensen die vroeger fietsten en het nu niet meer zien zitten om de hellingen te beklimmen, krijgen zo de kans om toch nog boven te geraken”, zegt Joeri Wannijn. Er is ook sprake van een samenwerking met Parijs-Roubaix voor wielertoeristen, maar daar kan of wil de organisatie nog niets concreets over zeggen.