Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cube vernieuwt gravelgamma compleet

Het Duitse Cube heeft zijn Nuroad-gravellijn een volledige update gegeven, met als belangrijkste vernieuwing dat er nu ook carbon frameopties zijn. Ook de aluminium modellen werden onder handen genomen. Voor wie van een speciaal kleurtje houdt, zijn er nu ook meer opties.

Het populaire Cube heeft zijn fietsen voor modeljaar 2021 officieel voorgesteld en zoals altijd zien we heel wat vernieuwingen, maar een van de voornaamste metamorfoses bemerken we bij de Nuroad. Er is nu een Nuroad C:62, waarbij die laatste aanduiding slaat op de carbonsamenstelling: 62 % carbonvezels met 38 % hars. Die carbonmix uit het middensegment moet garant staan voor een voldoende licht gewicht, een lange levensduur en wat comfort.

Cube is alvast mee met de trends, want deze carbon Nuroad biedt ruimte voor banden tot 45 mm breed, zodat zelfs de echte avonturiers op de technische parcours uit de voeten kunnen. Door de aanwezigheid van een groot aantal bevestigingspunten kunnen er heel wat accessoires, zoals tassen, dragers en spatborden, worden toegevoegd. De kabels lopen intern en er is gekozen voor een gewone 27,2 mm zadelpen met een visueel geïntegreerde, maar relatief standaard zadelpenklem.

Prijzen lopen van 2099 euro met Shimano GRX 1×11 tot 4149 euro voor de SL van 7,8 kg met Sram Force eTap AXS 1×12, carbon velgen en zwart frame met ‘prizm’-regenboogeffect.

De Nuroad HPA is de aluminium variant en ook die kreeg meer bandruimte (max. 45 mm) en voldoende montagepunten voor accessoires. Verder zien we een geïntegreerd zadelpenklem met 2 bouten achteraan de zadelbuis, deels geïntegreerde kabels, en steekassen. Prijzen lopen van 1049 euro voor Tiagra 2×10 en mechanische schijfremmen tot 1549 euro voor Shimano GRX 2×11.