Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cunego verkiest Melissa tot Miss Ciclismo

Het is intussen een traditie en het behoort tot de Italiaanse cultuur, dus ook dit jaar werd er een Miss Ciclismo verkozen. De titel ging het voorbije weekend naar Melissa Meduri uit Bergamo. Bekijk het filmpje en de fotospecial!

De titel van Miss Ciclismo (Miss Wielrennen) gaat naar Melissa Meduri uit Bergamo. De jury, voorgezeten door de ex-winnaar van de Ronde van Italië Damiano Cunego, en ook met de beloftevolle Diego Ulissi en de sprinter Sacha Modolo, moesten kiezen uit de veertien finalistes. De twintigjarige uit Chignolo d’ Isola haalde het uiteindelijk in een fotofinish, want ze had maar een puntje voorsprong op de eerste eredame, Martina Avanzi uit Brescia. De winnares Melissa meet 1m73, heeft bruin haar en groene ogen, werkt als patissier in een winkelcentrum. De organisatie bericht verder dat de nieuwe Miss Ciclismo zich verzet tegen boosaardigheid, afgunst en de jacht.

Na de kroning zei Melissa: “Ik had niet verwacht te winnen, zelfs al hoopte ik het heel erg. Dit is zeker een succes dat een verandering in mijn carrière kan betekenen. Hoewel ik in 2012 de finale van Miss Italië bereikte, is dit zeker de sterkste emotie die ik heb gehad sinds ik dit soort wedstrijden begon. Ik draag deze overwinning aan mijn familie en mijn vriend Nicola op.”

Naast het prestigieuze kroontje wint Melissa ook een fiets aangeboden door Guerciotti Cicli, een weekend voor twee personen op een locatie naar keuze aangeboden door BravoNet, een bagageset aangeboden door TWS, een fotoboek gemaakt door Stefano Lanza, en een consultatie bij een voedingsdeskundige aangeboden door Miss Wielrennen 2010 Beatrice Giordano.

De nieuwe miss maakt haar officiële debuut tijdens de internationale veldrit “Trofeo Mamma e Papà Guerciotti” in Milaan.